Terschellinger koeienhuiden




Heeft u altijd al een uniek product van Terschelling in huis willen hebben?
Wij zijn in samenwerking met Kudde van Terschelling en Slagerij Schaafsma  bezig met echte koeienhuiden van Terschelling.

Wietse van Deelen fokt sinds 2007 Hereford koeien op Terschelling.
Deze koeien grazen onder andere op de Boschplaat omdat ze uitermate geschikt zijn voor het begrazen van ruige natuurgebieden.
Als de koeien de leeftijd van 2,5 jaar hebben bereikt worden ze geslacht.
Dit wordt op het eiland gedaan door Slagerij Schaafsma. Het vlees vind u op vele plaatsen op Terschelling terug in meerdere restaurants en bij Schaafsma zelf.

De huiden worden door ons zelf opgehaald gelijk na slachting, gevild waar nodig is en gezouten.
Zodra de huiden droog genoeg zijn na meerdere malen zouten brengen wij deze naar de looierij.
Hun gaan verder met het looi proces waar wij hier op het eiland de middelen niet toe hebben om er uiteindelijk een prachtig product van te maken.

Op deze manier wordt alles van deze prachtige dieren gebuikt en verwerkt en kunt u een uniek stukje Terschelling in huis halen.

Op dit moment hebben wij nog geen vachten beschikbaar omdat deze momenteel bij de looier zijn.
Dit kan enkele maanden duren.
Maar heeft u interesse of vragen neem gerust contact met ons op.

Voor meer achtergrond over de Hereford koeien neem eens een kijkje op de Kudde van Terschelling
Ook Hier de website van Keur Slagerij Schaafsma.


11807718-998274106883601-3469157319145955636-o